Tegenstander Uitgelicht: Vitesse

17 December, 2014

Ajax strijd donderdag om 20:45 thuis tegen Vitesse voor een plaats bij de laatste 8 in het KNVB Beker toernooi.

Ajax en Vitesse ontmoetten elkaar al 8 seizoenen voor de KNVB beker. Veel, maar geen record. Feyenoord (13), Roda JC (12), PSV (11), FC Twente (9) en AZ (9) waren nog meer seizoenen de tegenstander van Ajax in de KNVB Beker. Waarbij de eerste 3 Ajax zelfs 15 maal troffen in de KNVB beker, omdat er bepaalde seizoenen dubbele confrontaties waren.

De eerste beker ontmoetingen tussen Ajax en Vitesse gaan heel ver terug. In seizoen 1907-08 wist Vitesse Ajax in de tweede ronde te verslaan, en het volgende seizoen nam Ajax wraak door in de 2de ronde Vitesse te verslaan. Recent was Ajax in de kwartfinale veel te sterk voor Vitesse, maar datzelfde seizoen versloeg Vitesse Ajax wel 2 maal voor de gewone competitie.

Van de 7 eerdere beker ontmoetingen met Vitesse won Ajax er 5. Ajax scoorde 16 maal en kreeg 4 doelpunten tegen. Er was eenmaal een verlenging nodig, verder werden de ontmoetingen tijdens de reguliere speeltijd beslist.

Van de huidige Vitesse selectie heeft Jan-Arie van der Heijden een verleden bij Ajax.

Onder andere oud voetballers John van den Brom en Theo Janssen hebben voor beide clubs gevoetbald.

Opgeslagen onder: Ajax - Vitesse 0 - 4 (18-12-2014)