Doelpunt Kasper Dolberg, assist: David Neres, uit aanval 59
Doelpunt Donny van de Beek, assist: Frenkie de Jong, uit aanval 75
Wissel Justin Kluivert uit, in Dennis Johnsen 86

Video

Nieuws

Kale & Kokkie dit keer met Kluivert: 'We zeggen al weken dat hij in de basis moet!'

Ajax wist gisteren met 5-1 te winnen van Roda JC. Kale & Kokkie vonden de eerste helft niet om aan te gluren, maar gelukkig maakte Justin Kluivert en Frenkie de Jong een hoop goed. Kluivert kwam zelf ook nog even voorbij.

Kluivert grote man in ruime thuiszege op Roda JC

Voor rust matig en in de 2e helft beduidend beter en soepeler. Dat was in een notendop de samenvatting van hoe Ajax voor de dag kwam tegen Roda JC. De Limburgers hadden halverwege het gevoel dat er wellicht wat te halen viel in de Amsterdam ArenA, maar werden in de 2e helft een illusie armer gemaakt: 5-1. Justin Kluivert was met 3 treffers de grote man. Ook Kasper Dolberg en Donny van de Beek waren trefzeker.

Ziyech niet te spreken over fluitende supporters: 'Je hoort je club te steunen'

Het was Hakim Ziyech nog niet overkomen in de Johan Cruijff Arena, aanzwellend gefluit als hij aan de bal kwam. Tijdens de tegenvallende eerste helft tegen Roda JC werd de nummer 10 van Ajax het mikpunt van een groep supporters.

Bijna 16.000 euro voor Ajax' oude stadionstoelen

De kuipstoeltjes die Ajax in oktober in de verkoop deed, hebben 15.723 euro opgebracht. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt tijdens de rust van de wedstrijd tegen Roda JC.

Uitblinkende Frenkie de Jong hoopt op vertrouwen van trainer Keizer

De eerste helft tegen Roda JC was niet om aan te gluren, in de tweede helft ging het plots lopen bij Ajax. Oorzaak volgens velen: Frenkie de Jong. 'Ik weet niet of ik het verschil heb gemaakt maar het ging wel beter lopen in de tweede helft.'

Ajax met ruime cijfers langs Roda JC, hattrick voor Kluivert

Ajax begon de thuiswedstrijd vandaag tegen Roda JC slordig. Ondanks dat wonnen de Amsterdammers de wedstrijd met 5-1.

Geen Huntelaar en Younes tegen Roda

Na de laatste training van vandaag heeft Marcel Keizer definitief een streep moeten zetten door de namen van Klaas Jan Huntelaar en Amin Younes. Nick Viergever is wel fit genoeg om morgen voor Ajax aan te treden in de wedstrijd tegen Roda JC.

Van Leer geduldige tweede keeper: 'Ik verwacht niet dat Onana hier nog lang zit'

Als tweede keeper heeft Benjamin van Leer geen bepalende rol binnen Ajax. Bij zijn vorige club, Roda JC, was hij nog eerste keeper en stond hij 85 onder de lat. Afgelopen dinsdag stond hij voor het eerst negentig minuten voor Ajax in het doel. Maar, het is een bewust keuze, zegt hij.