Ajax zelfs met 10 man eenvoudig langs MVV

Ajax startte goed in de Geusselt en leek zonder problemen op de zeventiende overwinning in de competitie af te stevenen. Het duel kreeg echter een onverwachte wending vlak na de openingstreffer van Michael Laudrup. Mario Melchiot, die de langdurig geblesseerde Ole Tobiasen verving, werd met rood uit het veld gestuurd. Van der Sar keerde de penalty en uiteindelijk won Ajax zelfs met tien man eenvoudig met 3-0. Rood voor Melchiot Ajax wint, maar verliest Mario Melchiot. De rode kaart voor Melchiot kwam niet alleen onverwacht maar zal nog lang over worden gesproken. De vanzelfsprekende vervanger van Tobiasen haalde in het strafschopgebied Bouma inderdaad onderuit, maar werd zwaar gestraft voor zijn daad. Bouma stond weliswaar in scoringspositie, maar was zeker niet doorgebroken. De voorzet kwam van de achterlijn. Scheidsrechter Van Hulten pastte daarentegen de dubbele straf toe: Melchiot mocht gaan douchen en MVV kreeg de kans op de gelijkmaker. Van der Sar Even mochten de Limburgers geloven in een mirakel. Maar dan is er nog altijd Edwin van der Sar. De doelman van Ajax drukte het verschil in kwaliteit tussen de nummer één en de nummer één-na-laatst van de competitie. Van der Sar hield zijn hoofd koel en stopte de inzet van Volmer. Daarna behoedde hij zijn ploeg voor meerdere tegentreffers. Zo zat Van der Sar in de 53ste minuut er goed met de hand tussen op een schot van Jerry de Jong en tien minuten voor tijd keerde hij een inzet van Nygaard.

Opgeslagen onder: MVV - Ajax 0 - 3 (3-12-1997)